Waar vind ik goede vis op de kaart?

Op dit moment zijn er al meer dan 500 chefs die zich inzetten voor goede vis. Zoek een restaurants bij jou in de buurt die goede vis serveert. Samen halen we foute vis van de kaart.

Ben je een chef? Good Fish Foundation werkt met visleveranciers aan het ‘gecontroleerd’ in beeld brengen van een Goed Visassortiment. Zoek voor goede visleveranciers ook op deze kaart!

 
 

Hoe word ik chef voor goede vis?

Vind jij gezonde oceanen met gezonde visbestanden belangrijk? Wordt dan Chef voor Goede Vis! Chefs voor Goede Vis worden gesteund door milieuorganisatie Good Fish Foundation, uitgever van de VISwijzer. Deelnemen is gratis.

Wat moet je doen?

  1. Maak kenbaar dat je gezonde visbestanden belangrijk vindt en meld je aan!

  2. Betrek Good Fish Foundation bij je visleverancier, samen kijken we welk deel van het assortiment ‘'goed’’ is. Zo wordt het niet alleen voor jou makkelijk om te kiezen voor goede vis, maar ook voor collega-chefs!

  3. Zet goede vis op je menu en laat de wereld op allerlei manieren weten dat je ‘‘Chef Voor Goede vis’

Actie!

Doe direct mee: Op zaterdag 8 juni is het World Oceans Day, serveer op deze dag een mooi duurzaam visgerecht onder de naam ‘'World Oceans Dinner’'. Laat Good Fish Foundation even checken of deze vis inderdaad duurzaam scoort! Natuurlijk plaatsen wij je in de VISwijzer app en op goedevis.nl en nog veel meer!

Samen maken we impact.

Hoe weet ik wat duurzame vis is?

Wil je werken met duurzame vis?
Allereerst wat is duurzame vis eigenlijk?

Een internationaal team van visserij en aquacultuurbiologen van Good Fish Foundation en het Wereld Natuur Fonds beoordelen jaarlijks alle visserijen en kwekerijen op duurzaamheid. Daaruit volgt een ‘'koopadvies’’. Rood is vermijden, groen is een goede keus. Deze adviezen worden gepubliceerd in de VISwijzer app en op goedevis.nl. Inmiddels wordt de database achter de VISwijzer in 28 landen gebruikt.

Wat kun jij doen als je vis koopt? De belangrijkste tip is om goed te letten op de vistechniek en herkomst! Met deze informatie kun je op de VISwijzer app of goedevis.nl kijken of het duurzaam scoort. Helaas is het niet super makkelijk. Dat komt omdat visverkopers vaak niet of nauwelijks de juiste of onvolledige informatie geven. Terwijl je er vanuit gaat dat zij het wel weten! Sterker nog, zij zijn het verplicht. Er is regelgeving die visverkopers verplicht om op verkoopbordjes exact aan te geven welke vistechniek gebruikt is en waar de vis vandaan komt. Wees dus kritisch en laat je visboer weten dat jij dat WEL belangrijk vindt zodat je een bewuste keus kunt maken!

En dan aan de slag met een mooi gerecht! Topchefs geven een kijkje in de keuken van prachtige duurzame visgerechten. Bekijk de recepten!

Fotograaf: Corina van Manen

Fotograaf: Corina van Manen

Chefs voor goede vis

 

Partners

 

Wat is goede vis?